Παιδιά και υιοθεσία

Παιδιά και υιοθεσία

Παιδιά και υιοθεσία.

Η υιοθεσία αφορά παιδιά που έχασαν τους γονείς τους ή που για κάποιους λόγους τα εγκατέλειψαν, τα γέννησαν με σκοπό να τα εμπορευθούν ή που τα αφαίρεσαν από ακατάλληλους γονείς.

Παιδιά και υιοθεσία : Η διαδικασία μέσω των ιδρυμάτων είναι χρονοβόρα, διότι οι υποψήφιοι θετοί γονείς πρέπει να πληρούν κοινωνικούς, οικονομικούς, ψυχολογικούς και συναισθηματικούς όρους για να θεωρηθούν κατάλληλοι για γονείς.

Όλοι αναρωτιόμαστε εάν πρέπει να είναι τόσο αυστηρά τα κριτήρια, ώστε μία τέτοιου είδους διαδικασία να διαρκεί έως 5 έτη.

Για τους λόγους αυτούς οι υποψήφιοι γονείς στρέφονται στην ιδιωτική υιοθεσία, η οποία προβλέπεται από το νόμο, αρκεί να μην υπάρξει οικονομική συναλλαγή.

Θέλω να αναφερθώ σε δύο γεγονότα:

Ανήλικη με επισκέφθηκε λέγοντάς μου: «Δεν ξέρω πού να απευθυνθώ, δεν ξέρω τι να κάνω. Πριν από λίγο καιρό πέθανε ο πατέρας μου και η μητέρα μου αποκάλυψε ότι είμαι υιοθετημένη. Μετά το θάνατο του πατέρα μου, άλλαξε η συμπεριφορά της. Είναι επιθετική και προσπαθεί να με εξαναγκάσει να φύγω από το σπίτι. Όταν ήρθε η αδερφή της στο σπίτι, κρυφάκουσα που έλεγαν. “Διώξ’ την από το σπίτι – αύριο αυτή θα μας πάρει την περιουσία!”».

Το ίδιο χρονικό διάστημα με επισκέφτηκε ένα ζευγάρι, που ζήτησε να ερευνήσω την παραβατική συμπεριφορά του παιδιού τους, γιατί, όπως μου εξήγησαν, ήταν αντιδραστικό, ανυπάκουο, κάπνιζε και γενικά ήταν ένα κακό παιδί!!!

Παιδιά και υιοθεσία

Παιδιά και υιοθεσία

Μετά από έρευνα 20 ημερών που έκανα, διαπίστωσα ότι επρόκειτο για άριστη μαθήτρια, με συνήθειες νέων παιδιών: καφετέρια, παρκάκια, παρέα με συμμαθητές. Όταν τους ενημέρωσα σχετικά με το αποτέλεσμα της έρευνας, προσπάθησαν να με πείσουν ότι όλα αυτά είναι «παραβατικά» και να μεταφράσουν αυτά που έλεγα σε κακές συνήθειες. Εκεί κατάλαβα ότι είχαν κουραστεί με την ανατροφή του παιδιού.

Και στις δύο περιπτώσεις οι υιοθεσίες ήταν νόμιμες αλλά μεταξύ ιδιωτών – Παιδιά και υιοθεσία.

Εκτιμώ ότι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παιδιών που βιώνουν τέτοιες συμπεριφορές, τις οποίες δεν γνωρίζουμε. Μέχρι να αντιμετωπίσω τα γεγονότα, και εγώ συμφωνούσα με αυτά που έβλεπα και άκουγα, ότι η διαδικασία της υιοθεσίας είναι Γολγοθάς και Μαραθώνιος.

Τέλος, κατά την άποψή μου, οι θετοί γονείς πρέπει να γνωρίζουν πως μια υιοθεσία δίνει πολλές χαρές αλλά και απογοητεύσεις, ότι τα παιδιά δεν παραμένουν πάντα νήπια, αλλά έφηβοι και ενήλικες που θα τους κλέψουν το χρόνο τους, θα πουν την άποψή τους και κάποιες φορές θα έρθουν σε αντιπαράθεση, θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους, θα πορευθούν μαζί τους και θα μοιραστούν κάθε πνευματικό και υλικό αγαθό.

Παιδιά και υιοθεσία.

“Το ανωτέρω κείμενο  ενδέχεται να είναι ενδεικτικό πρακτικών και μεθόδων που χρησιμοποιούνταν παλιότερα. Ορισμένες τακτικές και μέθοδοι ενδέχεται πλέον να είναι μη εφαρμόσιμες βάση του νέου νόμου 5005/22 που αφορά τη διαδικασία άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, της κυβερνοασφάλειας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Ντετέκτιβ Πελεκάσης Νίκος και Συνεργάτες
Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών
Σταδίου 39, Αθήνα, 2103616406
Δραγάτση 8, Πειραιάς, 2104131298