Blog: Δημοσιεύσεις και άρθρα Ντετέκτιβ

Η εταιρεία μας πιστοποιήθηκε για το 2021 ως «εταιρεία υψηλής αξιοπιστίας» με τη μέθοδο O.T.I. Το πιστοποιητικό χορηγείται σε επαγγελματίες που χαρακτηρίζονται από άψογη φήμη και συνεργασία μεταξύ των πελατών και των συνεργατών.

(more…)

IOS VS ANDROID

ios vs android

Πολύς λόγος έχει γίνει για την επιλογή του κατάλληλου κινητού για τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Ο περισσότερος κόσμος φαίνεται να τείνει σε λειτουργικά συστήματα android ή ios. Ποιο είναι όμως ασφαλέστερο κινητό για χρήση όσον αφορά την διάρρευση προσωπικών δεδομένων;

Στο θέμα της ασφάλειας η apple (ios) έχει κάνει την μεγάλη διαφορά. Το επίπεδο ασφαλείας των συσκευών είναι αρκετές βαθμίδες ανώτερο από των υπολοίπων. Παράγοντες που ενισχύουν την άμυνα των συσκευών ios είναι αφενός πως δεν υπάρχει η δυνατότητα ξεκλειδώματος του bootloader από τον χρήστη αφετέρου το ίδιο δυνατό antivirus που είναι προεγκατεστημένο στην συσκευή. Επίσης λόγω των περιορισμών που υπόκεινται οι εφαρμογές μέσω του Sandbox και των αυστηρών ελέγχων που έχει η apple στις εφαρμογές του appstore, η εμφάνιση ιών είναι εξαιρετικά σπάνια έως αδύνατη.

(more…)

Ασφάλεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και δεδομένων.

Ένα γεγονός που προβληματίζει όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας είναι το αν και κατά πόσο είναι ασφαλή τα δεδομένα τα οποία διατηρούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Είναι γεγονός πως αρκετές φορές έχουν βρεθεί κακόβουλα λογισμικά σε χρήστες και έχουν διαρρεύσει πληροφορίες οικονομικού περιεχομένου, προσφορές διαγωνισμών, πελατολόγια αλλά ακόμα και προσωπικές πληροφορίες και έγγραφα. Η υποκλοπή των ανωτέρων πληροφοριών μπορεί να αποβεί καταστροφική για μία επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται όχι μόνο στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα. (more…)

maritime - η αξία της πληροφορίας - ντετέκτιβ

Στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα δίνεται ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στην απόκτηση ικανότερων στελεχών και στη κατάρτιση αυτών. Προϋπόθεση αυτής της κίνησης από πλευράς των επιχειρήσεων είναι πως οι περισσότερες γνώσεις είναι πλέον «φανερές», δηλαδή συνιστούν πρακτικές και τεχνογνωσίες που διδάσκονται και που αποκτώνται μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης. Αντίθετα, σε παλαιότερες εποχές οι γνώσεις των επιχειρήσεων ήταν σε μεγαλύτερο βαθμό «σιωπηρές», αφού επρόκειτο για πατέντες και ευρεσιτεχνίες μη ευρέως γνωστές. Αντίστοιχα, οι πηγές πληροφόρησης για μια επιχείρηση μπορεί να είναι ανοιχτές, δηλαδή δημόσια προσβάσιμες, αλλά και κλειστές. (more…)

ρολοι καμερα

Κάθε πράγμα έχει δύο πλευρές
Περάσαμε μια μέρα με τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Νίκο Πελεκάση
Από τον Σέρλοκ Χολμς στο Facebook και από την απιστία στο τέλειο έγκλημα, η ζωή ενός ιδιωτικού ερευνητή είναι τόσο συναρπαστική όσο και επικίνδυνη (more…)

Παραβιάζεται τελικά το facebook ;

Στο My-City.gr αποκλειστικά, ο Νίκος Πελεκάσης,ντετέκτιβ,μας δίνει όλες τις απαντήσεις όσον αφορά την παραβίαση των λογαριασμών στο Facebook. Παραβιάζεται τελικά το facebook ; (more…)

Βιομηχανική Κατασκοπεία

Κατασκοπεία μεταξύ επαγγελματιών πάντα υπήρχε, ακόμα και στα πιο απλά επαγγέλματα. Ο περιπτεράς κατασκόπευε τον απέναντι αν θα είναι την Κυριακή κλειστός για να ανοίξει αυτός. (more…)

Αθήνα

Επάγγελμα Ντετέκτιβ. Μία συνέντευξη του ντετέκτιβ Πελεκάση Νίκου στο περιοδικό se-skepseis.gr
(more…)

vice

Ένας Έλληνας «True Detective» . Μία συνέντευξη του ντετέκτιβ Πελεκάση Νίκου στο περιοδικό «vice». (more…)

mafioziko xtyphma

Δηλώσεις για το «μαφιόζικο» χτύπημα που δέχτηκε χθες το βράδυ κάτω από το ιατρείο του έκανε ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτριος Στριμπάκος. (more…)

TOP