Έλεγχος Social Media

έλεγχος social media

Έλεγχος Social Media. 

Το γραφείο ιδιωτικών ερευνών αναλαμβάνει επιτυχώς τον έλεγχο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τυχόν παραβιάσεις ή παράλληλες ανεπιθύμητες συνδέσεις. Είναι γεγονός πως το Μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το βασικότερο μέσω επικοινωνίας τη σημερινή εποχή. 

Ο συνηθέστερος και ευκολότερος τρόπος ο οποίος παραβιάζεται το facebook και τα social media είναι η φυσική επαφή με τον υπολογιστή του θύματος. Ακόμη και αν το θύμα μας έχει διαγράψει ιστορικό και cookies από τον υπολογιστή του υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης των κωδικών αυτών.

Σε πιο πολύπλοκες  περιπτώσεις όπου ο θύτης δεν έχει φυσική επαφή με τον υπολογιστή του θύματος η πιθανότητα επιτυχίας είναι ανάλογη των γνώσεων και των ικανοτήτων του θύτη αλλά και της μη καλής γνώσης και χειρισμού των μέσω από το θύμα. Για την επίτευξη του στόχου αυτού χρησιμοποιούνται συστήματα και μέθοδοι social engineering που για ευνόητους λόγους δεν θα αναφερθούν στο παρόν κείμενο.

Παρά την μη νόμιμη φύση των τεχνικών  αυτών αρκετές φορές έχουν χρησιμοποιηθεί από γονείς προς τα νεαρά παιδιά τους, αποτρέποντας έτσι πράξεις όπως  χρήση ναρκωτικών ουσιών, εκβιασμοί καθώς και οικιοθελείς εξαφανίσεις ανηλίκων. Σε κάποιες  περιπτώσεις έχουν αποτραπεί παρενοχλήσεις από ενήλικους σε ανήλικους. Προσφάτως με αυτόν τον τρόπο  γονείς λάβανε γνώση της ηλεκτρονικής επαφής  που είχε το ανήλικο τέκνο τους με κάποιον κατά 30 χρόνια μεγαλύτερό του, μέσω των οποίων του ζήταγε φωτογραφίες προσωπικές και φυσική επαφή.

Σε  όλες τις περιπτώσεις ο νόμος είναι αυστηρός και η παραβίαση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διώκεται ποινικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας