Ναρκωτικό Σίσα , ο εξολοθρευτής των φτωχών

Βία κατά των γυναικών

Ναρκωτικό Σίσα, ο εξολοθρευτής των φτωχών.

Μία συνέντευξη του ντετέκτιβ Πελεκάση Νίκου στην εφημερίδα “Ποντιακή Γνώμη”.

Σίσα λέγεται το παραισθησιογόνο που προσφάτως κυκλοφόρησε σε στέκια με βασική του ουσία την μεθαμφεταμίνη, σε ανάμειξη με διεγερτικές και τοξικές ουσίες όπως διαλυτικό, φωτιστικό πετρέλαιο, χλωρίνη, υγρά μπαταρίας, αιθανόλη, οινόπνευμα, ακόμα και στριχνίνη. Συναντάται σε κρυσταλλική μορφή και η πρόσμιξή του δεν είναι αναγκαίο να γίνει σε εργαστήριο καθώς αρκεί ακόμα και μια κουζίνα για να πάρει τη τελική του μορφή.

Η τιμή για το Ναρκωτικό Σίσα ανέρχεται στα 3-5 ευρώ ανά δόση, για αυτό και το ονομάζουν «κοκκαΐνη των φτωχών».

Η χρήση του γίνεται εισπνέοντας από τη μύτη, καπνίζοντας ή και σε ένεση. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα για τον χρήστη καθώς για 24 ώρες δεν προκαλεί καταστολή αλλά διέγερση, επιθετικότητα, ανησυχία, εκνευρισμό, αϋπνία και έντονη σεξουαλική διάθεση.
Οι παρενέργειες είναι σύντομες, αλλά και καταστροφικές για τον χρήστη.

Ναρκωτικό Σίσα

Ναρκωτικό Σίσα , ο εξολοθρευτής των φτωχών

Από τις πρώτες μέρες χάνει βάρος, γεμίζει ρυτίδες λόγω του ότι το λίπος λιώνει γρήγορα και τα δόντια σαπίζουν. Οι βλάβες στα ζωτικά όργανα είναι μη αναστρέψιμες. Χρήστης σε ομολογία του δήλωσε: «Εδώ και δέκα χρόνια τα δοκίμασα όλα, το σίσα είναι αυτό που σε σκοτώνει, είναι κάτι το διαφορετικό, σου καίει τα σωθηκά, δεν το ξανακάνω αν και είναι φτηνό, 3 με 5 ευρώ η δόση».

Ειδικοί αναφέρουν ότι το σίσα είναι 80% πιο καταστροφικό από την ηρωίνη και για τον λόγο αυτό ασκούν πίεση για την ενίσχυση των κέντρων αποτοξίνωσης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρόμοιο ναρκωτικό εξαφάνισε μια ολόκληρη γενιά στην Αργεντινή. Αν και πολλοί επικαλούνται τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης ως αιτία για την επέλαση του Σίσα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σε καμία άλλη χώρα που έζησε οικονομικές καταστροφές πλην της Αργεντινής δεν υπήρξε ανάλογη εμφάνιση του ναρκωτικού αυτού.

Ναρκωτικό Σίσα

“Το ανωτέρω κείμενο  ενδέχεται να είναι ενδεικτικό πρακτικών και μεθόδων που χρησιμοποιούνταν παλιότερα. Ορισμένες τακτικές και μέθοδοι ενδέχεται πλέον να είναι μη εφαρμόσιμες βάση του νέου νόμου 5005/22 που αφορά τη διαδικασία άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, της κυβερνοασφάλειας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων των πολιτών.”

Εφημερίδα Ποντιακή Γνώμη
Σεπτέμβριος 2013
Αριθμός Φύλλου 55
Ντετέκτιβ Πελεκάσης Νίκος και Συνεργάτες
Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών
Σταδίου 39, Αθήνα, 2103616406
Δραγάτση 8, Πειραιάς, 2104131298