Η ασφάλεια των αστυνομικών

Νεανική παραβατικότητα

Η ασφάλεια των αστυνομικών. Μία συνέντευξη του ντετέκτιβ Πελεκάση Νίκου στην εφημερίδα “Δημοκρατία”.

ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ συμπληρώθηκε χωρίς τον Γιάννη και τον Γιώργο, δύο νέους που μάχονταν για την έννομη τάξη και έπεσαν νεκροί από σφαίρες κακοποιών. Γεγονός αναπόφευκτο, παρά τον άριστο χειρισμό της επιχείρησης από την αρχή ως το τέλος της.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Δύο νεκροί και δύο τραυματίες. Όλοι οι Έλληνες παρακολουθούσαν το γεγονός με λύπη. Ο εμπνευστής και ο οργανωτής της ομάδας ΔΙΑΣ βγήκε αντρίκεια και υπέβαλε την παραίτησή του, δεν έγινε όμως δεκτή γιατί δεν θεωρήθηκε λάθος ή παράλειψή του.

ΘΕΩΡΏ ότι ζούμε σε μια συντεταγμένη πολιτεία, με νόμους για τους αστυνομικούς αλλά και για τους κακοποιούς. Έγινε όμως αντιληπτό ότι ο νόμος είναι ελλιπής ως προς την ασφάλεια των αστυνομικών και ότι τώρα είναι καιρός να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την ακινητοποίηση των κακοποιών, όπως έχει γίνει και σε άλλα κράτη,ώστε να μην αποτελεί τη μόνιμη αδυναμία του αστυνομικού σώματος. Άλλωστε κανένας νομοταγής πολίτης δεν θα αρνούνταν να σταματήσει σε σήμα αστυνομικών.

ΌΛΑ ΑΥΤΆ τα χρόνια έχω δει και ακούσει πάρα πολλούς αστυνομικούς που έπεσαν εν υπηρεσία και ένεκα ταύτης. Ανατριχιαστικό.

ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ; Γονείς να θάβουν τα παιδιά τους και να αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που τα παρότρυναν να καταταγούν. Χήρες και ορφανά. Και όταν τα φώτα σβήσουν, το μόνο που τους μένει είναι μια ελληνική σημαία που δίπλωσε τον άνθρωπό τους. Τίποτα άλλο.

Ο Νικόλαος Πελεκάσης εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα ομαδικής και ατομικής ασφάλειας και υπηρέτησε σε μυστικές υπηρεσίες.

Η ασφάλεια των αστυνομικών. Μία συνέντευξη του ντετέκτιβ Πελεκάση Νίκου στην εφημερίδα “Δημοκρατία”.
https://www.dimokratianews.gr

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αρ. φύλλου 172
9 Ιουλίου 2011
Από τον
Νικόλαο Πελεκάση