Η ημέρα της Γυναίκας

Βία κατά των γυναικών

Η ημέρα της Γυναίκας.

 Ένα άρθρο του ντετέκτιβ Πελεκάση Νίκου στην εφημερίδα “Ποντιακή Γνώμη”.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Με το πέρασμα των ετών, ενώ αυτή η εορτή είχε πολιτικό υπόβαθρο, στη συνέχεια καθιερώθηκε απλά σαν μία εορτή κατά την οποία οι άνδρες τιμούν το γυναικείο φύλο, χαρίζοντας δώρα και λουλούδια.

Με την επάνοδο του φεμινιστικού κινήματος μετά το 1975, εορτάζεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, φέρνοντας πλέον στο προσκήνιο τα προβλήματα της γυναίκας αλλά και τα δικαιώματα της. – Η ημέρα της Γυναίκας.

Έτσι, εκείνη την ημέρα κυρίως, ανά τον κόσμο προβάλλονται στα ΜΜΕ, ραδιόφωνο, τηλεόραση και διαδίκτυο, σχετικά άρθρα από το διεθνές αλλά και ελληνικό Σύνταγμα για τα δικαιώματα της γυναίκας όπως και τους μέχρι τώρα αγώνες της για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, σε όλα τα επίπεδα δράσης της.

Με αυτόν τον τρόπο, η κοινή γνώμη ενημερώνεται για θέματα σημαντικά όπως είναι η κακοποίηση της γυναίκας (σωματική – ψυχολογική), συχνά από τον σύζυγο ή από άλλα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος εξαιτίας μέθης, ανεργίας ή ψυχολογικών προβλημάτων, ή από το συγγενικό περιβάλλον, παραδείγματος χάριν για λόγους τιμής, και ταυτόχρονα μαθαίνει σε ποιους φορείς οφείλει να απευθυνθεί αν υποπέσει στην αντίληψή του ανάλογο φαινόμενο, για να καταγγείλει τέτοιες συμπεριφορές, όπως είναι η ελληνική αστυνομία κ.ά.

Η ημέρα της Γυναίκας

Η ημέρα της Γυναίκας

Η γυναίκα ήταν και είναι το εύκολο θύμα για κάθε λογής κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος της, εξαιτίας της σωματικής της διάπλασης και συχνά λόγω της αδυναμίας της να ανεξαρτητοποιηθεί (λόγω ανεργίας ή οικονομικών προβλημάτων), αλλά πολύ περισσότερο γιατί πιστεύει ότι εκείνος που την κακοποιεί, κάποτε θα αλλάξει, κάτι που δυστυχώς σπάνια συμβαίνει, στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Επίσης, με αφορμή τη γιορτή της γυναίκας, αναδεικνύονται προβλήματα όπως είναι ο βιασμός της γυναίκας, η δουλεία, η σωματεμπορία, η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, που ακόμα δυστυχώς λαμβάνουν χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο και με αφορμή την οικονομική κρίση ολοένα και επιδεινώνονται.

Στις Τρίτες Χώρες, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες είναι πολλά περισσότερα, μια και το τοπικό Δίκαιο είναι πάνω και πέρα από διεθνείς κανόνες και Δίκαια. Εκεί παραδείγματος χάριν μια γυναίκα που έχει διαπράξει πορνεία ή μοιχεία, αντιμετωπίζει τιμωρία εις θάνατον διά του λιθοβολισμού για παραδειγματισμό των υπολοίπων, χωρίς ωστόσο αυτό να δρα περιοριστικά σε ανάλογα φαινόμενα. Επίσης τα κορίτσια σε πολύ μικρή ηλικία έχουν να υποστούν την κλειτοριδεκτομή που αβασάνιστα οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν καθιερώσει να πραγματοποιείται και πλέον έχει περάσει στο τοπικό Δίκαιο αυτών των χωρών.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες οργανώσεων σχετικών με τα δικαιώματα της γυναίκας ανά τον κόσμο, όπως η avaaz.org, που προσπαθούν παντοιοτρόπως να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη, συλλέγοντας π.χ. ηλεκτρονικά υπογραφές για να αποτρέψουν αυτά τα νοσηρά φαινόμενα κακοποίησης των γυναικών, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στον τοπικό χάρτη.

Ευχόμαστε κάποια στιγμή η Παγκόσμια Εορτή της Γυναίκας να εορτάζεται ουσιαστικά, όχι μόνο ως ανάμνηση μιας εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τις εργάτριες στην Κλωστοϋφαντουργία, αλλά και με την επίλυση προβλημάτων αναγόμενων στο σήμερα, που θίγουν την αξιοπρέπεια της γυναίκας και την υποβιβάζουν σε κάτι κατώτερο κι από ένα ζώο.

Η ημέρα της Γυναίκας
Εφημερίδα Ποντιακή Γνώμη
Φεβρουάριος 2016
Αριθμός Φύλλου 83

Το γραφείο ιδιωτικών ερευνών στην Αθήνα, Νίκος Πελεκάσης και συνεργάτες, λειτουργεί επιτυχημένα από το 1980 έως και σήμερα. Το προσωπικό μας απαρτίζεται από άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματιές που παραμένουν διαρκώς ενημερωμένοι τόσο για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις όσο και για τις πιο σύγχρονες πρακτικές αντιπαρακολούθησης. Μέσα από τακτικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε το επίπεδο και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας.

Ιδιωτικές έρευνες – Υπηρεσίες Ντετέκτιβ σε Αθήνα, Πειραιά αλλά και Πανελλαδικά

Το δίκτυο συνεργατών μας διευρύνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας, με αποτέλεσμα να διασφαλίζουμε το υψηλό ποσοστό των επιτυχιών μας σε κάθε δουλειά που αναλαμβάνουμε. Κατά συνέπεια, διαθέτουμε την δυνατότητα να καλύψουμε υποθέσεις σε Αθήνα, Πειραιά αλλά και πανελλαδικά, με εγγυημένα αποτελέσματα. Με βασικές αρχές μας την εχεμύθεια, την ασφάλεια και την αμεσότητα, το γραφείο μας παρέχει στους πελάτες του υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ντετέκτιβ.

Ο Ντετέκτιβ Πελεκάσης Νίκος έχει υπηρετήσει μια επιτυχημένη θητεία στην Ελληνική Αστυνομία και τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ελλάδος. Η καταξιωμένη του προϋπηρεσία και οι γνώσεις που απέκτησε εκτελώντας την θητεία του στις υπηρεσίες αυτές, αποτέλεσαν έναν αρωγό για την ίδρυση ενός από τα κορυφαία γραφεία ιδιωτικών ερευνών της Ελλάδος, που λειτουργεί από το 1980 με τεράστιο ποσοστό επιτυχιών. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοπιστία, μπορείτε να εμπιστευτείτε τις υπηρεσίες του γραφείου μας χωρίς κανέναν δισταγμό.

Αυτό μου μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα γραφεία, πέραν της πολυετούς μας εμπειρίας, είναι φυσικά οι γνώσεις των ιδιωτικών ερευνών σε βαθμό που δεν διαθέτει κανένας άλλος. Το βασικότερο είναι ότι εμείς ΔΕΝ κάνουμε λάθη. Το προσωπικό μας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με εσάς, προκειμένου να σας παρέχουν έγκαιρα και έγκυρα τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν.

Η εμπειρία του παρελθόντος και η σύγχρονη τεχνολογία μας, είναι το κλειδί της επιτυχίας σε κάθε υπόθεση που αναλαμβάνουμε.

Η ημέρα της Γυναίκας.

“Το ανωτέρω κείμενο  ενδέχεται να είναι ενδεικτικό πρακτικών και μεθόδων που χρησιμοποιούνταν παλιότερα. Ορισμένες τακτικές και μέθοδοι ενδέχεται πλέον να είναι μη εφαρμόσιμες βάση του νέου νόμου 5005/22 που αφορά τη διαδικασία άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, της κυβερνοασφάλειας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων των πολιτών.”

Ντετέκτιβ Πελεκάσης Νίκος και Συνεργάτες
Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών
Σταδίου 39, Αθήνα, 2103616406
Δραγάτση 8, Πειραιάς, 2104131298