Κλοπή Κοσμημάτων

ΕΥΠ Τούρκοι Εμπρηστές

Κλοπή Κοσμημάτων.

Ο ντετέκτιβ Πελεκάσης Νίκος στην Εφημερίδα espresso

Ακόμη και τα έμπειρα λαγωνικά του FBI θα ζήλευαν την εξιχνίαση της κλοπής των διαμαντένιων κοσμημάτων μιας ζάπλουτης Κωνσταντινουπολίτισσαςη οποία επετεύχθη χάρη στο δαιμόνιο ταλέντο ενός πρώην πράκτορα της ΕΥΠ και του πρώτου εξειδικευμένου ελληνικού εργαστηρίου ανάλυσης και ταυτοποίησης DNΑ. Η απίστευτη ιστορία που φέρνει σήμερα στο φως η «Espresso» θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει το σενάριο ενός ακόμη μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι καθώς, όπως σημειώνουν οι πρωταγωνιστές της, «πολλές φορές η ίδια η ζωή ξεπερνά κατά πολύ τη φαντασία». Σύμφωνα με τον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ και ιδιωτικό ερευνητή Νικόλαο Πελεκάση, «όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν πήγα σε ένα σπίτι στο Κολωνάκι και συνάντησα μια ωραία αριστοκράτισσα, ηλικίας 75 ετών, που ζούσε μόνη της».

Κλοπή Κοσμημάτων

Κλοπή Κοσμημάτων

Συνεχίζοντας την αφήγησή του ο κ. Πελεκάσης μας λέει ότι η αριστοκρατική κυρία του είπε:

«Οι γονείς μου εμένα αλλά και του άνδρα μου ήταν από την Κωνσταντινούπολη, ήρθαν εδώ, έκαναν μεγάλη περιουσία κι εγώ με τον άνδρα μου μεγαλύτερη. Ωστόσο, δεν κάναμε παιδιά. Ο άνδρας μου πέθανε και επιθυμία και των δυο μας είναι, όταν φύγουμε από τη ζωή, η τεράστια περιουσία μας να πάει στους συγγενείς μας. Αυτό έχω σκοπό να κάνω, γι’ αυτό λοιπόν την Κυριακή το μεσημέρι κάλεσα τους συγγενείς του άνδρα μου και το απόγευμα τους συγγενείς τους δικούς μου.

Αργά το βράδυ και αφού είχαν φύγει όλοι, είδα το συρτάρι του παλιού επίπλου λίγο ανοιχτό. Παρατήρησα ότι από μέσα έλειπαν τα κοσμήματά μου. Πώς μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω τον κλέφτη χωρίς να εκθέσω τους υπόλοιπους, διότι το ζητούμενο για μένα είναι ηθικό και όχι οικονομικό».

Κλοπή Κοσμημάτων – Ηi-tech λαγωνικό αμέσου δράσεως.

Ντετέκτιβ Πελεκάσης Νίκος και Συνεργάτες
Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών
Σταδίου 39, Αθήνα, 2103616406
Δραγάτση 8, Πειραιάς, 2104131298